14.6 C
New York kenti
Perşembe, Eylül 28, 2023

Hamilelikte Yoga Tavsiyeleri

Hamilelikte yoga yapmak çoğu zaman sağlıklıdır. Ancak daima ilk olarak hekiminize danışmanız tavsiye edilir. Hekiminizin onayını aldıktan sonrasında, hamilelikte yoga yapmak için hususi olarak tasarlanmış pek çok yoga çeşidi vardır. İşte hamilelikte yoga yapmak için tavsiye edilen yoga türleri:

Prenatal yoga

Hamilelikte yoga yapmanın en popüler şeklidir. Bilhassa gebelik esnasında rahatlatıcı bir egzersiz yapmak isteyen hanımefendiler için hususi olarak tasarlanmıştır. Prenatal yoga, bilhassa doğum öncesi hazırlık ve esneme hareketleri içermektedir.

Restoratif Yoga

Hamilelikte vücudunuzun dinlenmeye ihtiyacı olduğu zamanlar içindir. Bu yoga çeşidi, rahatlatıcı ve yavaş  hareketleri içermektedir.

Hatha Yoga

Hamilelikte yapabileceğiniz öteki bir yoga çeşidi, Hatha yogadır. Bu yoga çeşidi, temel yoga pozlarına odaklanır. Hamileliğinizin hangi aşamasında olduğunuz farketmeksizin, sizi rahatlatmak ve vücudunuzu güçlendirmek için tasarlanmıştır.

Yin yoga

Bu yoga çeşidi, uzun soluklu, yavaş hareketleri içermektedir ve hamilelikte uygulanabilir. Yin yoga, stresi minimuma düşürmek, bedeni rahatlatmak ve fleksiyonu çoğaltmak için tasarlanmıştır.

Yoga nidra

Bu yoga çeşidi, derin bir rahatlama seansıdır. Hamilelikte uyku sorunları yaşayan hanımefendiler için bilhassa yararlıdır.

Hamilelikte Yoga Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekmekte olan Etkenler

Ek olarak, hamilelikte yoga yaparken aşağıdaki etkilere de dikkatli olmanız tavsiye edilir:

İçecek ve yiyecekler

Yoga yapmadan öncesinde kafi oranda su içtiğinizden emin olmalısınız. Ek olarak, karnınız tok iken yoga yapmaktan kaçının ve hafifçe bir atıştırmalık tüketin.

Pozisyonlar

Gebelik esnasında, birtakım yoga pozisyonları hamileliğe elverişli hale getirilmelidir. Mesela, uzun soluklu sırt üstü yatışlar, hamileliğin ilerleyen süreçlerinde önerilmeyebilir.

Nefes egzersizleri

Yoga, nefes egzersizlerini de içermektedir. Hamilelikte yoga yaparken, doğru nefes tekniklerini öğrenmek {önemlidir}. Doğru nefes teknikleri hem sizi rahatlatır hem de doğum sürecinde yararlı olabilir.

Uzman rehberliği

Hamilelikte yoga yapmadan öncesinde bir sıhhat problemi yaşıyor iseniz, bir yoga uzmanı yada doktorunuzdan öneri alın.

Hamilelikte yoga yapmak çoğu zaman yararlıdır. Fakat daima ilk olarak hekiminiz ile konuşmanız tavsiye edilir. Yoga yapmadan öncesinde, elverişli hale getirilmiş basit pozisyonları seçebilirsiniz. Kontrollü ve Yavaş hareketlerle yoga yapmanız daha {önemlidir}.

Hamilelikte Yoga Tavsiyeleri

Hamilelikte Yoga Yapmanın Yararları

Hamilelikte yoga yapmak, stres azaltma ve bedeni güçlendirme bakımından yararlı olabilir. Yoga, gebelik esnasında sizi rahatlatmanın bununla beraber, doğum esnasında da size destek olabilir. Doğru nefes teknikleri öğrenmenize destek verir. Hamilelikte yoga yapmanın pek çok yararı vardır. Bu faydalar içinde şunlar sayılabilir:

Daha iyi uyku

Hamilelikte yoga yapmak, daha iyi kaliteli uyku sağlayabilir.

Daha azca stres

Yoga, stresi azaltmak ve sizi rahatlatmak için tasarlanmıştır. Gebelik esnasında, yoga yapmak stres seviyenizi azaltabilir.

Daha iyi esneklik

Gebelik esnasında bedendeki hormonlar, eklemleri gevşetmeye çalışır. Bedeni daha esnek hale getirmeye destek verir. Yoga, bu süre boyunca destek olabilir ve esnekliğinizi artırabilir.

Doğum öncesi hazırlık

Yoga, doğum öncesi hazırlık ve kasların daha güçlü hale getirilmesi için tasarlanmış hareketler içermektedir. Bu, doğum esnasında size destek olabilir.

Daha iyi nefes alma

Yoga, doğru nefes tekniklerini öğretir. Doğum esnasında bu teknikler, daha rahat bir doğum süreci geçirmenize destek olabilir.

Hamilelikte yoga yapmak pek çok hanım için yararlı olabilir, fakat her hanım farklıdır. Gebelik esnasında herhangi bir yoga programına başlamadan öncesinde, hekiminize danışmanız tavsiye edilir. Ek olarak, gebelik esnasında yoga yaparken, kendinizi rahatsız hissettiğiniz hareketi yapmaktan kaçınmalısınız. Yavaş, kontrollü hareketler yaparak vücudunuzu strese maruz bırakmamalısınız.

Hamilelikte Yoga Tavsiyeleri

Hamilelikte Yoga İçin Tavsiye edilen Pozisyonlar

Hamilelikte yoga yapmak için tavsiye edilen birtakım pozisyonlar içinde aşağıdakiler yer alabilir:

”Bound Angle Pose” (Baddha Konasana)

Bu pozisyon, pelvik bölgenizi ve kalça kaslarınızı açmak için tasarlanmıştır.

“Cat-Cow Pose” (Marjaryasana-Bitilasana)

Bu pozisyon, sırt kaslarınızı sağlamlaştırır ve ek olarak gebelik esnasında sırt ağrısını azaltmaya destek verir.

“Warrior II” (Virabhadrasana II)

Bu pozisyon, bacak kaslarınızı sağlamlaştırır ve bununla beraber dengenizi de artırır.

“Tree Pose” (Vrksasana)

Bu pozisyon, dengenizi artırır ve ayak bileklerinizi sağlamlaştırır.

“Child’s Pose” (Balasana)

Bu pozisyon, sırtınızı ve kalçalarınızı rahatlatır ve sizi dinlendirir.

“Modified Triangle Pose” (Trikonasana)

Bu pozisyon, bacaklarınızı ve omurganızı sağlamlaştırır ve dengenizi artırır.

“Squatting Pose” (Malasana)

Bu pozisyon, pelvik bölgenizi açar ve ek olarak kaslarınızı sağlamlaştırır.

Hamilelikte Yoga Yaparken Birtakım İpuçları

Gebelik esnasında yoga yaparken, ek olarak aşağıdaki ipuçlarını da dikkate almanız tavsiye edilir:

Rahat ve esnek giysiler giyinin

Gebelik esnasında esnek ve rahat giysiler giymeniz tavsiye edilir. Hareketlerinizin kısıtlanmasını önleyerek ve sizi daha rahat hissettirebilir.

Yavaş ve kontrollü hareket edin

Gebelik esnasında, vücudunuzdaki hormonal değişimler oldukça doğaldır. Eklemlerinizi daha esnek hale getirebilir. Fakat, gene de yavaş ve kontrollü hareket etmek {önemlidir}.

Nefes tekniklerini öğrenin

Yoga, doğru nefes teknikleri öğretir. Gebelik esnasında bu teknikler, doğum esnasında size destek olabilir.

Sırtınızı koruyun

Gebelik esnasında sırtınızda ağrılar hissedebilirsiniz. Yoga yaparken, sırtınızı koruma altına almak için sırtınızı düz tutun ve çömelme şeklinde hareketlerde kontrollü ve dikkatli olun.

Doğru beslenin

Gebelik esnasında, doğru beslenmek {önemlidir}. Yoga yaparken, doğru beslenmeye de dikkat etmelisiniz.

Elverişli mat kullanın

Gebelik esnasında, elverişli bir mat kullanarak kaymaları ve yaralanmaları önleyebilirsiniz.

Burcu Gündoğan
Burcu Gündoğanhttps://www.sevgiliol.com
Merhaba Ben Burcu. SesliArzu.Com sitesinin Kurucusu ve Yöneticisiyim. Sitemiz ile ilgili görüş ve önerileriniz için bana mail adresimden ulaşabilirsiniz. [email protected]

İlginizi Çekebilir

Düşüncelerinizi Yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son İçerikler